Help jezelf en jouw team aan een duidelijk doel – met OKR

Maandagochtend 06:00u in het Leids Universitair Medisch Centrum. Afvalverwerker Gerco (28) kreeg van mij de vraag: ‘wat is volgens jou het doel van jouw werk?’ Één slok koffie later zei hij: ‘Dat is heel logisch: ik zorg ervoor dat patiënten goed en snel genezen en dat ze snel weer weg kunnen hier.’

Doelen stellen
Als je écht goed wilt samenwerken dan heeft een team, afdeling of organisatie als geheel één gezamenlijk doel én weet iedereen wat zijn of haar bijdrage aan dit doel is. Zonder uitzonderingen. Afvalverwerker Gerco weet precies wat het doel van het ziekenhuis is en hoe hij hieraan bij kan dragen. Net als anesthesist Hans, verpleegkundige Imane en patientenvervoerder Liesbeth.


Hoe stel ik dan een duidelijk doel op?
Naast de bekende methode OGSM (Objectives, Goals, Strategies, Measures) bestaat er ook het gemakkelijk toe te passen raamwerk genaamd: OKR, oftewel Objectives & Key Results.

OKR helpt een team, afdeling of organisatie om voor een bepaalde tijdshorizon op kwalitatieve manier op te stellen waar ze naartoe willen (Objective) en hoe ze daar gaan komen (Key Results). Inspireer je team door het gezamenlijk opstellen van een kwalitatieve Objective: ons team is het meest Lean-minded team van heel de organisatie. Vervolgens stel je op welke kwantitatieve resultaten je daaraan wilt koppelen (Key Results): (a) 10 teamleden hebben hun Lean Green Belt afgerond, (b) minimaal 4 verbeterideeën die de klant-ervaring verbeteren zijn geïmplementeerd, (c) we hebben minstens 15 actieve verbeteraars in ons team.

Het Objective mag best een beetje vaag zijn (wat is bijvoorbeeld het meest?), als het maar inspireert! Let wel op dat bij de Key Results je over resultaten en niet over acties spreekt: noteer wat bepaalde acties/initiatieven daadwerkelijk moeten gaan opleveren.

OKR & verder
Onder ieder Key Result bepaal je vervolgens een aantal initiatieven of acties die je met het team gaat ondernemen om het Key Result te behalen. Zo kan bovenstaand Key Results (b) de volgende initiatieven hebben: organiseer een Klantarena om de klantwens duidelijk te krijgen en start per 1 december met een verbeter-weekstart waarin wekelijks verbeterinitiatieven worden besproken.

Door het koppelen van heldere acties of initiatieven aan duidelijke resultaten, die op hun beurt weer bijdragen aan een duidelijk gezamenlijk doel, heeft uiteindelijk iedereen inzicht in hoe zijn of haar werk bijdraagt aan het grotere geheel.

Wil jij ook aan de slag met Objectives & Key Results, contact helt. vrijblijvend via niels@helt-samenwerken.nl of 06 23 84 50 87